Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
Main: Reverse Flash
Level: 24

Joined: Fri Jul 15, 2016 7:45 am
Posts: 4
Post plshalp
http://prntscr.com/cmse44

When I log into SS, stuff doesn't load (as shown in the screenshot) and then "Connection to server has been lost" appears after a few minutes and logs me out.

Decided to finally log into SS after a long time but I think it's giving me a sign to stay away :mrgreen:

-I've tried removing and then re-installing SS using the latest installer.
-I've tried logging in using the beta client but facing the same issue.
-Patch bot stayed on "communicating" for at least 5-10 minutes and then started working properly (mentioning this just in case).

_________________
Castiel/tbv


Mon Sep 26, 2016 9:42 pm
Profile
over 9000!
User avatar
Team: Traders
Rank: Director
Main: enkelin
Level: 5594

Joined: Wed Aug 01, 2007 12:28 pm
Posts: 11109
Post Re: plshalp
It's possible the server was down when you were trying. Or… are you by chance attempting to connect from a college campus? There's a tunnel that can help with that.

_________________
Hi, I'm Anil, a long-time player turned developer. I am Star Sonata's lead content developer, which means that I run weekly dev meetings and make sure that any proposed changes to the game receive proper review before going live.

http://www.starsonata.com/features


Mon Sep 26, 2016 10:06 pm
Profile
User avatar
Team: Resident Evil
Rank: Councilor
Main: Masterful
Level: 4264

Joined: Tue Jul 08, 2008 2:47 am
Posts: 1346
Location: Melbourne, Australia
Post Re: plshalp
It wasn't an issue of the server being down. When he was experiencing this issue there were others online.

_________________
Image


Tue Sep 27, 2016 12:06 am
Profile
Team: Fireflies
Rank: Director
Main: Dr Feelgood
Level: 5893

Joined: Mon Mar 18, 2013 9:16 am
Posts: 185
Post Re: plshalp
I get this ~1/10 times I try to log on alts.


Tue Sep 27, 2016 5:57 am
Profile
Member
User avatar
Team: Resident Evil
Rank:
Main: topbuzzz
Level: 4589

Joined: Sun Dec 21, 2008 12:31 pm
Posts: 4341
Post Re: plshalp
try webchat to confirm you can actually login
http://www.starsonata.com/webchat/

_________________
Image


Tue Sep 27, 2016 6:03 am
Profile WWW
Main: Reverse Flash
Level: 24

Joined: Fri Jul 15, 2016 7:45 am
Posts: 4
Post Re: plshalp
anilv wrote:
It's possible the server was down when you were trying. Or… are you by chance attempting to connect from a college campus? There's a tunnel that can help with that.


No, as masterful said, others were online when I was experiencing this issue (still am). I'm connecting from my home. I have a 20 mbps connection.

sabre198 wrote:
try webchat to confirm you can actually login
http://www.starsonata.com/webchat/


It took a few seconds for webchat to load up after connecting and now it's working fine.


I'll try changing my router and see if that helps.

_________________
Castiel/tbv


Tue Sep 27, 2016 1:01 pm
Profile
User avatar
Team: Traders
Rank: Operator
Main: ZGMF
Level: 4299

Joined: Wed Nov 09, 2011 12:02 pm
Posts: 598
Post Re: plshalp
i had the same issue, as i see on your screen shot you are now running windows build 1607. which is currently fucked up. mine was auto updated to it, but now i have reverted to build 1511. but still cannot run SS properly, im trying to figure out what is the issue here, seems like the damaged has been already done.

_________________
I started questioning what I'm doing with my life. I can't seem to calm down. I wonder why...


Tue Sep 27, 2016 2:26 pm
Profile
Dev Team
User avatar
Team: Eminence Front
Rank: Officer
Main: Jey123456
Level: 4359

Joined: Fri Sep 24, 2004 11:51 pm
Posts: 3365
Location: who knows ?
Post Re: plshalp
it is a weird problem.

I did see identical symptoms a while ago, it was a router issue with a socket that got glitched in what could only be called an half stuck state. Whenever something tried to connect to port 3030 through it it lagged like hell and rarely made it past the screen you posted.

Thats very unlikely to happen on a first login tho, so its weird that you would be in that situation after not playing for a long time.

I cannot say for sure what the cause of the problem described is, but i can say this, the server itself work and is reachable fine for most of the playerbase (only 2 known case of that problem currently) and i can say that its definitely a network related issue.

The best i can recommend until we find out more, would be to ensure your firewall allow star sonata.exe to access the network and that port 3030 is allowed outbound. Restarting your modem / router would ensure a clean slate as far as the sockets are concerned. Sometime network issues are weird and complicated, but often the good old turn it off and on again work xD.

_________________
One of the first and proud flight controller.
Visit our website: http://www.ef-team.com


Wed Sep 28, 2016 4:15 am
Profile
User avatar
Team: Traders
Rank: Operator
Main: ZGMF
Level: 4299

Joined: Wed Nov 09, 2011 12:02 pm
Posts: 598
Post Re: plshalp
i've done the windows revert and tried to reinstall the main client and patch bot as admin on the beta client. also reseated all the connectors to and on the computer. so far so good, i still see the minor jumping ships here and there but thats normal. i'll update if it happens again.

edit: is anyone here running windows build 1607 without any issues?

_________________
I started questioning what I'm doing with my life. I can't seem to calm down. I wonder why...


Wed Sep 28, 2016 8:42 am
Profile
Main: Reverse Flash
Level: 24

Joined: Fri Jul 15, 2016 7:45 am
Posts: 4
Post Re: plshalp
Jey123456 wrote:
it is a weird problem.

I did see identical symptoms a while ago, it was a router issue with a socket that got glitched in what could only be called an half stuck state. Whenever something tried to connect to port 3030 through it it lagged like hell and rarely made it past the screen you posted.

Thats very unlikely to happen on a first login tho, so its weird that you would be in that situation after not playing for a long time.

I cannot say for sure what the cause of the problem described is, but i can say this, the server itself work and is reachable fine for most of the playerbase (only 2 known case of that problem currently) and i can say that its definitely a network related issue.

The best i can recommend until we find out more, would be to ensure your firewall allow star sonata.exe to access the network and that port 3030 is allowed outbound. Restarting your modem / router would ensure a clean slate as far as the sockets are concerned. Sometime network issues are weird and complicated, but often the good old turn it off and on again work xD.


I tried restarting my router when it first happened. Didn't help.

I ran star sonata.exe as admin and it finally worked properly :o

_________________
Castiel/tbv


Wed Sep 28, 2016 11:19 am
Profile
User avatar
Team: Traders
Rank: Operator
Main: ZGMF
Level: 4299

Joined: Wed Nov 09, 2011 12:02 pm
Posts: 598
Post Re: plshalp
reverseflash wrote:
Jey123456 wrote:
it is a weird problem.

I did see identical symptoms a while ago, it was a router issue with a socket that got glitched in what could only be called an half stuck state. Whenever something tried to connect to port 3030 through it it lagged like hell and rarely made it past the screen you posted.

Thats very unlikely to happen on a first login tho, so its weird that you would be in that situation after not playing for a long time.

I cannot say for sure what the cause of the problem described is, but i can say this, the server itself work and is reachable fine for most of the playerbase (only 2 known case of that problem currently) and i can say that its definitely a network related issue.

The best i can recommend until we find out more, would be to ensure your firewall allow star sonata.exe to access the network and that port 3030 is allowed outbound. Restarting your modem / router would ensure a clean slate as far as the sockets are concerned. Sometime network issues are weird and complicated, but often the good old turn it off and on again work xD.


I tried restarting my router when it first happened. Didn't help.

I ran star sonata.exe as admin and it finally worked properly :o


yep seems run as admins works on it. strangely enough i didnt thought about it also XD

edit: wait i tried this yesterday and it didnt work, but now its working. . .

_________________
I started questioning what I'm doing with my life. I can't seem to calm down. I wonder why...


Wed Sep 28, 2016 11:30 am
Profile
Dev Team
User avatar
Team: Eminence Front
Rank: Officer
Main: Jey123456
Level: 4359

Joined: Fri Sep 24, 2004 11:51 pm
Posts: 3365
Location: who knows ?
Post Re: plshalp
if it work as admin, its definitely something related to the windows firewall. Being as admin allow some overrides on that side.

_________________
One of the first and proud flight controller.
Visit our website: http://www.ef-team.com


Wed Sep 28, 2016 3:54 pm
Profile
User avatar
Team: Traders
Rank: Operator
Main: ZGMF
Level: 4299

Joined: Wed Nov 09, 2011 12:02 pm
Posts: 598
Post Re: plshalp
Jey123456 wrote:
if it work as admin, its definitely something related to the windows firewall. Being as admin allow some overrides on that side.


probably right. i'll check the firewall settings again when i run the 1607 build in the future. cuz i noticed it did change lots of settings and things like permissions stuffs and settings which is now my current problem as i am putting everything back in order after i reverted to 1511 build.

also 1607 has lots of compatibility issue with drivers and softwares, i found out that it was messing with the lan card and other adapters, even google chrome. probably SS also had a compatibility issue.

_________________
I started questioning what I'm doing with my life. I can't seem to calm down. I wonder why...


Thu Sep 29, 2016 6:17 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © phpBB Group.